TAVLA OYNA

Tavla Oyna

            Bilindiği üzere tavla oyna Türkiye üzerinde 7’den 70’e herkesin büyük bir keyif içerisinde ve üstelik her gün oynadığı keyifli bir oyundur. Bir tabla üzerinde karşılıklı iki kişi ile ve her ne kadar taş renkleri üretimlerine göre değişse de genel olarak 15 siyah, 15 beyaz renk seçenekli taşlar ile oynanmaktadır. Oyun içerisindeki diğer önemli parça ise çift zardır. Tavla üzerine oyunun belirlediği bir takım kurallara göre taşlar dizilir ve daha sonra karşılıklı birer zar atılır. Yüksek gelen oyuna başlar ve çift zar atarak gelen iki rakama göre oynanmaya başlanır. Oyun esnasında dikkat edilmesi gereken en önemli nokta çift zar üzerinde rakamların aynı geldiği andır. Burada örneğin eğer 3,3 ya da 4,4, gibi bir zar gelmiş ise o zaman 4 defa 3, ya da 4 defa 4 oynanmalıdır. Belli bir dizilim içerisindeki tüm taşları kişi kendi tarafındaki kısma toplayıp daha sonra yine zarlar ile dışarı alarak oyunu bitirmektedir.

Nesilden Nesle Tavla

            Birçok insan tavlayı ya babasından ya da dedesinden öğrenir. Bu sayede tavla oyna nesilden nesle sürekli olarak geçmektedir ve geçmeye de devam edecektir. Eski zamanlarda tavla oyununu daha çok erkekler birçok değişik kahvehanelerde oynarlardı. Fakat artık devir değişti. Erkekler kadar en az kadınlar da tavlaya son yıllarda büyük bir ilgi göstermekte ve birçok yerde oynamaktadır. Evde, cafe tarzı mekanlarda ve hatta denize gidildiği zaman kumun üzerine tabla açılarak dahi büyük bir zevkle oynanmaktadır.

İnternet Üzerinden Tavla

            Tavla oyna artık bambaşka bir boyuta geçmiş durumda ve o da birbirinden farklı internet siteleri üzerinden oynamaktır. Evden ya da iş yerinden ve daha birçok farklı noktadan bilgisayar veya cep telefonları ile bu tür oyun sitelerine giriş yaparak tavla oyna çatısı altında birçok farklı insanlar ile tavla oynama şansı bulunmaktadır. Bu yapılırken üstelik sohbet etme fırsatı da elde edilebilmekte ve arkadaşlıklar kurulabilmektedir. 3D tavla seçeneği sayesinde ister bilgisayara karşı oynama şansı bulunabilmekte istenirse de canlı olarak her hangi bir kişi ile ya da bir tanıdıkla keyifli bir şekilde tavla oynanabilmektedir.

Tavla.ORG Türkiye'nin En Sevilen Tavla Ortamı


Kaliteli dostluklar ve bir birinden eğlenceli tavla oyunları sunan Tavla.ORG - Sizlere hem sohbet hem tavla oynama imkanı sunmaktadır.

Copyright - 2017 Tavla.ORG