Tavla oyunu oynamak için öncelikle kuralları çok iyi öğrenmek gerekir. Tavlanın üzerinde genellikle 15 siyah 15 beyaz taş bulunur ve bu oyun 2 kişi arasında oynanır. Tabiki bu renkler tavladan tavlaya değişir.

Tavla oyunudünyadaki en eski oyunlardan birisidir. Eskiden bu oyunun taşları ve zarları kemiklerden yapılmıştır.

Tavla oyununu 1400 yıl önce İran’ın şahı Nevşiyan’ın veziri Büzur Mehir tarafından yaklaşık 10 günde icat edilmiştir.Tavlada ki karşılıklı altışar hane 12 ayı, 15 beyaz ve 15 siyah pulda ayın 15 gece ve 15 gündüzünü temsil eder tavla oyununda.

Tavlayı kazanmak için hesap etme, strateji, taktik, olasılık hesaplama yeteneklerinizin yanında şansınızında çok iyi olması gerekir. Tavla oyunu oynamak için öncelikle çok iyi hamle stratejilerimizin olması gerekir. Bu taktik ve stratejileri tecrübe kazanarak geliştirebiliriz. Tavlada olasılıklara göre 4.500 tane hamle ihtimali bulunduğundan oyunda çok iyi olmak gerekir. Bunun yanında şans faktörününde olduğunu unutmamak gerekir.

Türkiye’de çok yaygın olan tavla oyunu oynayanların sayısı her geçen gün dahada artıyor. Tavla oyunun zar kombinasyonları Farsçadan Türkçeyen geçen isimler kullanılır.

bedava tavla

bedava tavla

Tavla Zarlarının İsimleri

1-1: Hep Yek 2-2: Dubara; 2-1: yek-i dü; 3-3: Dü Se; 3-2: Seba-i Dü; 3-1: Se Yek;

4-4: Dört Cihar (“Dört Caar” gibi de okunur); 4-3: Cihar-ü Se (“Caar-i Se” gibi de okunur);

4-2: Cihar-i Dü (“Caar-i Dü” gibi de okunur); 4-1: Cihar-ı Yek (“Caar-i Yek” gibi de okunur);

5-5: Dü Beş;5-4: Cihar-ü Penc (“Caar-i Penc” gibi de okunur); 5-3: Penc-ü Se; 5-2: Penc-i Dü; 5-1: Penc-i Yek;

6-6: Dü Şeş; 6-5: Şeş Beş; 6-4: Şeş Cihar; 6-3: Şeş-ü Se; 6-2: Şeş-i Dü; 6-1: Şeş-i Yek;

BİR KAÇ TAVLA OYUNU ÖZELLİĞİ EKLEYECEK OLURSAK;

– Kaliteli zar imkanı
– Hızlı oyun imkanı
– Müzik keyfi
– Profesyonel Yarışmacılar

Gibi bir birinden farklı özellik mevcuttur sizlerde sitemizden hemen istifade ederek bu özelliklerden yararlana bilirsiniz. Tavla oyunumuzu hemen oynamak istiyorsanız alt kısımda yazılı olan linke tıklayınız.

OYNAMAK İÇİN TIKLA

BENZER YAZILAR

Kız Tavlası Nedir Kız Tavlası Nedir

Kız Tavlası Nedir Kız tavlası nedir ne işe yarar ve nasıl oynanır şöyle ki, eğlence seçeneği olarak geçmişten...

Tavla Nasıl Oynanır Tavla Nasıl Oynanır

Tavla Nasıl Oynanır Tavla nasıl oynanır sizlerde öğrenmek için yazımızı tamamen okumanız gerekiyor şöyle ki;...

Tokat Tavla Oyunu Nasıl Oynanır Tokat Tavla Oyunu Nasıl Oynanır

Tokat Tavla Oyunu Nasıl Oynanır Tokat tavla oyunu nasıl oynanır şöyle ki; geçmişten günümüze değişerek ve gelişerek...

Tavla.ORG Türkiye'nin En Sevilen Tavla Ortamı


Kaliteli dostluklar ve bir birinden eğlenceli tavla oyunları sunan Tavla.ORG - Sizlere hem sohbet hem tavla oynama imkanı sunmaktadır.

Copyright - 2017 Tavla.ORG